zaterdag 14 juli 2012

Calgary Stampede

Het 'moest' er toch eens van komen: de Calgary Stampede. Een jaarlijks event dat 10 dagen duurt en heeeeel veel mensen van over de hele wereld trekt. Rodeo's, chuckwagon racing, kermis, concerten, exhibitions en nog veel meer. O ja en je kunt niet gaan zonder cowboy hoed op je hoofd :)
Dit jaar de 100ste Stampede! Hier is de link om een beetje een indruk te krijgen. Het is een van die dingen waarvan ik zeg: been there, done that. We waren uitgenodigd door Richard zijn werk en het was leuk om (een aantal van) zijn collega's te ontmoeten. We hadden eerst lunch in de Saddledome en daarna rodeo. Uiterdaard nog een drankje na afloop. Het was (zoals al een hele tijd hier) bloedheet, we zijn nog een rondje over het terrein gelopen en dat was wel genoeg. Er hangt een leuke sfeer, veel eten, lange rijen en dus heeeel veel mensen. Vrienden in Calgary hadden ons uigenodigd voor pizza en met hen zijn we rond 11 uur de vuurwerkshow bij COP (Canada Olympic Park) gaan kijken. 6 avonden op 5 locaties in de stad en dan tegelijkertijd. Vuurwerk hoort voor mij nog altijd bij oudejaarsavond en het warme weer voelde dan ook vreemd. Het was een hele mooie show, zeker de moeite waard. En alles bij elkaar een erg gezellige dag YEEHAWW.



4 opmerkingen:

  1. Wij hadden ook een geweldige tijd. En gelukkig ging er niets fout tijdens de shows. Helaas zijn er gisteren toch twee chuckwagens op elkaar gegaan, met gevolgen vandien.... Inderdaad Been There, Done That! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PS jullie hadden wel hele goede plekken ;-) wij zaten op de 7e verdieping!!! Mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat apart zeg, dat maak je in Brabant toch echt niet mee. Ik ben voor de eerste keer op je weblog. Leuk zeg. Ik heb een Amerikaans weblog op Xanga. Wat heb je toch knappe jongens...en een drukke tijd. Ik snap het helemaal dat je moe bent nu je 50 bent en de jongens jong volwassenen zijn en je helemaal bent ge-emigreerd. Vijf jaar: dan is het pas echt doorgedrongen.
    Jij bent nog altijd een heel mooie vrouw, Jacky.
    Lieve groet
    Godeliva

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooooh...Ik hou van de rodeo!
    Hier in het Noorden The Kispiox Rodeo (the Biggest Little Rodeo of the West!) maar bij de Stampede ben ik ook geweest....jaaaaaaaaren geleden ;-)
    Kom maar eens naar de Kisiox volgend jaar...veel kleinere rijen, altijd goeie plekken, alles heel dichtbij en ook spectaculair!

    BeantwoordenVerwijderen